Титаничен сблъсък между Гришо и Надал

65

 13 от общо 14-те срещи са в полза на Рафаел Надал

Григор Димитров преклони глава пред Рафаел Надал, като по този начин участието на българина на Мастърса в Монако приключи. Матадорът от Майорка разби Гришо за 55 минути игра на централния корт в Княжеството, след като затвори мача при 6:1, 6:1 в своя полза и вече е в следващата фаза от надпреварата, пише Gong.bg.

И в двата сета Надал стигна до ранни пробиви, а желанието на Гришо да бъде свръхагресивен срещу опонента не помогна. Иименно тези остри действия донесоха изключително много непредизвикани грешки за българина.

Сет 1:

0:1 – Рафаел Надал започна мача на свой сервис, а геймът бе много агресивен между двамата. В крайна сметка Рафа затвори подаването си въпреки острите ретури на българина.

0:2  – Пробив за Надал. Григор направи два много силни сервиса, които бяха невъзможни за Надал, две последователни двойни грешки от начален удар обаче изравниха резултата в гейма. Последва сгрешен форхенд по диагонала, за да може испанецът да пробие Димитров.

0:3 – Вихреният старт за Матадора бе факт, като набързо той стигна до 3:0. Все пак испанецът направи двойна грешка, но при 40:0, което не даде възможност на Гришо да измъкне нещо от сервиса на опонента.

0:4 – Пробив! С класическата си постройка на корта, Надал оставаше зад основната линия и влизаше в разигравания, като Григор продължи да изпитва проблеми след сервисите си. Това донесе и нов гейм за испанския колос в спорта.

0:5 – Поредни комбинации от Надал и впечатляваща игра за испанеца. Григор не намираше ритъм до този момент в първия гейм и буквално бе „прегазен” от своя съперник.

1:5 – Българинът продължаваше с опитите да бъде много агресивен, което доведе до 40:15 в негова полза в шестия гейм. Гришо направи и ас №2 в първия сет. Прекрасен бекхенд-уинър по правата и Гришо записа първия си гейм в мача.

1:6 – Сет за Надал! Бекхенд по правата от ретур на Григор, след което форхенд също по правата изненада Надал още при старта на гейма. Грешка на испанеца от основната линия направи така, че Гришо поведе с 0:30. Надал обаче показа класа и обърна мача до 40:30. Страхотен диагонал на Димитров обаче изравни резултата. Ретур в аут на българина и сетът бе затворен за 28 минути игра.

Сет 2:

0:1 – Пробив за Надал! Безпроблемният първи сет и безотказно добрата игра на Надал продължи и в началото на втората част. Испанецът разнообрази играта си, което понижи шансовете на Димитров да бъде стабилен срещу испанския „крал на клея”.

0:2 – Рафа Надал продължи да натиска Димитров със своя форхенд, като често изпращаше топката на бекхенда на Гришо. Това сполучи за играта на Рафа, който затвърди отново пробив в мача.

0:3 – Григор стартира гейма си с две грешки, но бекхенд по диагонала намали пасива. Гришо продължи да бъде твърде агресивен, което обаче водеше до редица грешки и Надал имаше два шанса за пробив. Първият бе неуспешен за испанеца след добра комбинация от сервис-мрежа за хасковлията. По-къс сервис от Гришо затрудни Надал и той прати ретура в аут – 40:40. Връщането на Надал след началния удар на Гришо падна пред краката на българина и последвалият му удар отлетя далеч. Неуспех за Гришо, който строши и ракетата си на корта.

0:4 – Григор достигна 27 непредизвикани грешки от началото на мача, като агресивността в днешния ден със сигурност не помагаше на българина да покаже най-доброто от своята игра.

1:4 – Димитров демонстрира качество в своя сервис-гейм и спечели подаването си, макар Надал отново да взе две точки срещу българина.

1:5 – Надал отговори на гейма на Григор с прекрасен начален удар, като ас №3 за него го доведе до 40:15. С ретур аут испанецът спечели и това свое подаване.

1:6 – Гейм, сет и мач за Рафаел Надал! Участието на Григор Димитров в Монако приключи.

По публикацията работи Снежина Раева