След битката с рака: Футболист се завърна в играта

61

Футболистът Себастиан Борнау беше в изкуствена кома едва преди два месеца, а само преди няколко дена той се завърна в игра.

През уикенда защитникът на „Кьолн“ игра в мача срещу „Майнц 05“ и се опита да помогне на тима си да избегне изпадането от Бундеслигата за седми път в клубната история.

В началото на годината 22-годишният белгиец получава смразяваща болка в гърба, която не му позволява да спи през нощта. Налага се да спре с футбола поне временно.

Впоследствие изследванията показали, че има доброкачествен тумор на костите и трябва да бъде опериран, но следват усложнения.

Бранителят получава алергична реакция към упойката по време на наложителната интервенция и затова докторите го поставят в 24-часова изкуствена кома.

Температурата на тялото му започнала да се вдига с един градус на всяка минута и само адекватната реакция на докторите спасява живота му, пише BTV.

При повторния опит за операция десетина дни по-късно всичко вече е наред. Борнау се възстановява повече от успешно и вече е готов да помогне на „козлите“ да се задържат в елита.

Шест кръга преди края на сезона „Кьолн“ е на предпоследната позиция с 23 точки – на 3 от спасителната 15-а позиция, която в момента се заема от „Херта“.

По публикацията работи: Мариела Анастасова