Променлива облачност: Валежите спират днес

58

Валежите днес ще спрат. Вятърът ще се запази умерен, но ще нахлуе студен въздух. Температурите ще достигнат до 15 градуса. 

Днес облачността ще е променлива, почти без валежи. Ще продължи да духа умерен, по поречието на Дунав и в западната част на Горнотракийската низина и временно силен запад-северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух. Хладно за средата на април с преобладаващи максимални температури между 10° и 15°. Минималните температури ще са между 0° и 5°.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. Само на отделни места, главно в Родопите, ще превали. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Сутринта на места в южните райони все още ще превалява дъжд. Ще духа умерен, в северните райони – временно силен запад-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 11-14°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.