Момичето с най-дългата коса в света я отряза след 12 години отглеждане (ВИДЕО)

110

Ниланши Пател от Модаса, Индия, държи титлата за тийнейджърката с най-дълга коса в света още от 2018 година

По това време тя е на 16 години, а косата й е с дължина 170,5 см. Миналият юли, точно преди 18-ия си рожден ден, косата на Ниланши беше измерена за последно. Дължината и достигна невероятните 200 см. Така тя влезе в рекордите на Гинес за момичето с най-дългата коса в света.

Ниланша решила да спре да се постригва, когато била едва на 6 години заради лошият си опит с фризьорите. Момичето не е постригвало косата си в продължение на дванадесет години, като заяви, че косата и е нейният „талисман за късмет“.

Но след като отглежда косата си в продължение на повече от десетилетие и спечели три пъти титлата на рекордите на Гинес, Ниланши взе решение  най-после да я отреже.

„Косата ми ми даде много. Заради нея съм известна като „ истинската  Рапунцел “… но вече е време да се разделя с нея“, каза Ниланши.

На момичето и е отнело известно време да реши какво ще прави с косата си, след като я е подстригала. Обмисляла е три възможности: да я продаде на търг, да я дари за благотворителност или пък да я дари в музей.

Ниланши обсъдила решението си с майка си Каминибен. Жената я посъветвала да я дари в музей, тъй като косата на дъщеря е вдъхновила много хора да си пуснат дълга коса като нейната. Майката обещала да дари собствената си коса, ако дъщеря и остави косата си в музей.

След като Ниланши взе решение, датата беше определена и преди тя да се усети, косата й беше разделена и завързана, за да бъде подстригана.

„Толкова съм развълнувана и малко нервна, защото не знам как изглеждам в новата прическа … така че нека да видим какво ще се случи, но се надявам да бъде невероятно“, каза Ниланши точно преди промяната на своята прическа.

Преди да се осъществи първото си подстригване, Ниланши целуна косата си за сбогом и скръсти пръсти за късмет!

Това беше нервен момент за Ниланши, а също много емоционален. Но само след няколко кратки минути притеснението и приключи и новата и прическа се разкри пред погледа и. За щастие тя много се хареса.

„О, боже мой, красиво е! Удивително – аз съм като малка принцеса!“- възкликна щастливо момичето.

 

Източник: World Guiness Records

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова