Томислав Дончев: Длъжни сме да предложим правителство въпреки малките шансове то да бъде подкрепено (ВИДЕО)

56

ГЕРБ представи анализ на резултата си на парламентарните избори

„Свърши времето на големите приказки. Трябва да се взимат решения. С цялата ни отговорност ние сме взели решения и ще следваме конституционната процедура. Като първа сила ние сме длъжни в името на доверието на 840 000 граждани да предложим правителство, въпреки малките шансове да бъде подкрепено. Ще предложим готово правителство, което веднага може да заработи и да гони амбициозните цели, които сме си поставили. Българските граждани дадоха сложна задача на политиците и се надявам всички да бъдат на ниво, за да може тя да бъде решена по правилния начин, каза Томислав Дончев.

„Това е победа въпреки всичко, въпреки горещото политическо лято от миналата година, въпреки пандемията, въпреки социално-икономическата криза, въпреки опитите да бъде омаскарен изборния процес”, коментира още той.

„ГЕРБ спечели тези избори и то с категорична преднина пред втория. Партията не може да бъде заобикаляна в парламента. Повече от четвърт от отишлите до урните дадоха своя вот за ГЕРБ. Несъставянето на кабинет, би могло да доведе страната до криза”, заяви Даниел Митов.