Руският външен министър: Ще отвърнем на санкциите на САЩ

128

Руският външен министър Сергей Лавров коментира заплахата на американското правителство, относно налагането на нови санкции на Русия

По време на пресконференция външният министър на Русия нарече САЩ и съюзниците им ненадеждни партньори, предаде РИА Новости.

„В ключови области за живота на държавата не можем да разчитаме на тяхното (САЩ – Ред.) настроение “, каза Лавров.

„Чуваме, че сега официален представител на Държавния департамент направи някои изявления, че ще има санкции, но САЩ се интересуват от предсказуеми и стабилни отношения с Русия. Думите им не звучат убедително, ще изчакаме конкретни действия“, обясни министърът.

По-рано днес американската медия „Bloomberg“ съобщи, че администрацията на Джо Байдън обмисля нови санкции и експулсиране на руски дипломати. Главна причина  за това е предполагаемата намеса на Русия в изборите за американски президент.

Според Лавров САЩ все още не са обявили конкретни решения, но Москва ще отговори на всякакви недружелюбни стъпки.

„На този етап ние не разполагаме с данни за конкретни стъпки, направени от Вашингон в това направление. Ние обаче ще отговорим на реципрочна основа на всяко едно недружелюбно действие на САЩ, които за съжаление не са надежден партньор“, каза още министърът в Казахстан, където е на официално посещение.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова