Полицията обяви причината за катастрофата с Тайгър Уудс

51

Американската полиция обяви официално причината за тежката катастрофа с голф-легендата Тайгър Уудс, пишат от BBC

Известният американски голфър е шофирал с двойно по-висока скорост от съобразената на участъка от пътя, където е претърпял инцидента на 23 февруари, споделиха властите от окръг Лос Анджелис.

„Основният причинен фактор за този сблъсък е шофирането със скорост, която не е безопасна за пътните условия и невъзможността да се преодолее кривата на пътното платно.“ – посочи шерифът на Лос Анджелис, Алекс Вилануева.

Той допълни още, че Уудс е карал с 135 до 140 км/ч по спускащ се участък от магистрала извън Лос Анджелис, където има ограничение на скоростта от 72 км / ч.

Капитанът на LASD Джеймс Пауърс сподели, че „Така нареченият рекордер за данни на“ черната кутия „на автомобила показва, че Уудс е задействал газта и  не е натискал спирачката по време на инцидента. Това може да означава, че той може  да е ударил грешния педал, докато се е опитвал да контролира колата. „

Според полицията Уудс не е употребил алкохол или наркотици по време на инцидента.

След катастрофата Тайгър Уудс беше тежко ранен след претърпени фрактури на пищяла и фибулата на десния крак, както и наранявания на костите на стъпалото и на глезена, заради което бе хоспитализиран за няколко дни в болница Харбор в Лос Анджелис.

Тези наранявания могат да оставят Уудс извън международната професионална голф верига, според експерти, въпреки че голфърът не е коментирал въпроса. По-рано този месец спортистът бе изписан от болницата.

В сряда Уудс написа в Туитър своите благодарности към онези, които съдействаха за спасяването му, добавяйки: „Ще продължа да се съсредоточавам върху възстановяването и семейството си и благодаря на всички за огромната подкрепа и насърчение, които получих през този много труден момент.“

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова