Подробности за тежкия инцидент на АМ „Тракия“: Загинал е един от шофьорите

251

Цистерна и тир са катастрофирали тази сутрин на магистрала „Тракия“

При удара цистерната се е разцепила на две и двете превозни средства са се запалили. Тежкото пътнотранспортно произшествие е настъпило около 7.30 ч. Ударили са се влекач и цистерна. По първоначална информация има един загинал, шофьорът на цистерната. Причините за катастрофата към момента се изясняват, тече разследване. Това съобщи на брифинг от мястото на инцидента комисар Мартин Цурински от СДВР.

„Според първоначалната информация и двамата шофьори са чужди граждани“, уточни Иво Илиев – зам. градски прокурор на София.

„Извършват се процесуално-следствени действия. Изясняват се причините са инцидента. Необичайно и съмнително е било движението на цистерната, която по първоначални данни се е запалила, а шофьорът е изгорял. Двата тежкотоварни автомобила са се движили в колона и цистерната, може би, е ударила движещият се пред нея тир”, обясниха от прокуратурата.

Версиите са инцидента са няколко – шофьорът на тира да е заспал или да му е прилошало, възможно е да е бил засечен от друг шофьор. Ще се разследва и дали загиналият шофьор не е починал преди инцидента.  Има свидетели на инцидента, които ще бъдат разпитани.

Вследствие на взрива вероятно е да има нарушена пътна настилка. Но това ще се установи след отстраняване на изгорелия автомобил.

Четири часа движението по магистралата остана затворено и в двете посоки. По обяд беше пуснат трафика в посока Бургас – София, но движението в обратна посока остава затворено. Трафикът се осъществява по обходен маршрут за всички МПС по път I-8 Вакарел – Нови хан – София и обратно.