Борисов в Рилския манастир: Вчера отпуснахме пари като извинение към църквата (ВИДЕО)

Бойко Борисов отново е на инспекция в страната. Този път той посети Рилския манастир. Заедно с него са министърът на финансите и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство. 

Борисов обясни, че вчера на заседанието на Министерски съвет за били отпуснати толкова средства, колкото са пожелали от светата обител. Премиерът се извини затова, че пътят е бил затворени три месеца, заради свлачище и обясни, че сега всичко е укрепено.

„Като извинение вчера отпуснахме допълнителни пари за църквата, колкото пожелахте вие, за загубите от продажба на свещи, за да не си намалявате персонала. Вчера получихме писмото и вчера го изпълнихме“, обърна се Борисов към игумена на манастира.

Той, от своя страна, се възмути от това, че през последните седмици се правят внушения колко пари се дават за Рилския манастир, което е недопустимо предвид, че повече от 43 години нищо не се е правило.

Двамата обсъдиха и политиката, като Борисов отчете, че ГЕРБ са взели 24 многомандатни района, а втората партия едва три. „С един или два района да имаш претенциите да имаш, че си взел 31 е странно“, заяви премиерът.