Руският външен министър: Ще отвърнем на санкциите на САЩ

blank
Снимка: кадър Facebook

Руският външен министър Сергей Лавров коментира заплахата на американското правителство, относно налагането на нови санкции на Русия

По време на пресконференция външният министър на Русия нарече САЩ и съюзниците им ненадеждни партньори, предаде РИА Новости.

„В ключови области за живота на държавата не можем да разчитаме на тяхното (САЩ – Ред.) настроение “, каза Лавров.

„Чуваме, че сега официален представител на Държавния департамент направи някои изявления, че ще има санкции, но САЩ се интересуват от предсказуеми и стабилни отношения с Русия. Думите им не звучат убедително, ще изчакаме конкретни действия“, обясни министърът.

По-рано днес американската медия „Bloomberg“ съобщи, че администрацията на Джо Байдън обмисля нови санкции и експулсиране на руски дипломати. Главна причина  за това е предполагаемата намеса на Русия в изборите за американски президент.

Според Лавров САЩ все още не са обявили конкретни решения, но Москва ще отговори на всякакви недружелюбни стъпки.

„На този етап ние не разполагаме с данни за конкретни стъпки, направени от Вашингон в това направление. Ние обаче ще отговорим на реципрочна основа на всяко едно недружелюбно действие на САЩ, които за съжаление не са надежден партньор“, каза още министърът в Казахстан, където е на официално посещение.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова

- Реклама -