Лекар на Стив Джобс издаде каква е рецептата за дълголетие

148

Това е рецептата за дълъг живот на един от знаковите лекари от Лос Анджелис, чийто пациент е бил самият Стив Джобс. Става дума за д-р Дейвид Ейгъс, основател и генерален директор на Института по трансформативна медицина в Университета в Южна Калифорния.

Един от лидерите в областта на новите технологии и подходите към персонализиране на здравеопазването. Според д-р Ейгъс съвременната медицина прави всичко, за да помогне на човек да остане в добра физическа форма и най-важното – да не пречи на организма си.

“Не пушете, яжте само натурална храна, изхвърлете витамините и добавките, ограничете приема на аспирин, не забравяйте за ваксините, в т.ч. и противогрипните. И, което е много важно! Не оставайте самотни, а на вечеря изпивайте чаша хубаво вино”, горещо препоръчва д-р Дейвид Ейгъс.

Също така известният американски лекар ни съветва да научим организма си да свикне на режим. Както и да не претоварваме мозъка си вечер – минимум 2 часа преди сън отложете недовършената си работа за следващата сутрин.

Освен това, по мнението на специалиста, за да живеете по-дълго, спокойно и щастливо, прекарвайте колкото може повече време в движение. И постоянно “задавайте” на мозъка си сложни задачи. Самият д-р Ейгъс към този момент е на 54 години.

Източник: zdrave.to