Кои черти от външния вид на един мъж издават, че той е насилник?

1288

За жалост в последно време все повече жени стават жертви на насилие – както на улицата, така и навън. Освен физическото насилие, жените често биват подлагани и на психически тормоз.

По данни на МВР изнасилванията и побойте също държат голям процент в престъпленията срещу жените.

В помощ на всички дами психологът професор Борис Хигир обясни как да разпознаем насилника.

„Опасният мъж, който е склонен да посегне на жена, може да бъда разпознат много лесно. Истината е, че той може напълно да „замаскира“ характера си и да заблуди всяка жена, но външният му вид го издава“, категоричен е проф. Хигир, пише „Блиц“.

Той посочи кои точно физиологически черти издават насилника.

Според специалиста физиономичните данни на такива хора обикновено се разделят на два вида – изхвърлящи и отрицателни.

„Насилникът на жени ще има счупен нос (като нищо дори на две места). Също така се наблюдава дисекция на веждите му, ушите му пък са притиснати назад към главата – това са все характерни черти на маниаци, които изнасилват жени.

Те също така имат много голяма и широка челюст. Ръцете им пък са малки, пръстите са здрави, но ръцете им са не дълги. Пръстите им са здрави, като на щангисти, за да могат да удушат плячката си.

Могат да атакуват отзад, да удушат и след това да изнасилят жертвата си. Подобна е атаката и при домашното насилие.

Те обаче се страхуват от няколко неща – от живите им жертви, които евентуално може да проговорят за зверствата, на които са подлагани“, разкри проф. Борис Хигир.

По публикацията работи: Мариела Анастасова