БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ и Борисов

78

Важните решения, които предстоят, минават през поведението на БСП

 „В този момент, ако Корнелия Нинова подаде оставка, ще бъде безотговорно – към БСП и към държавата. За държавата – във връзка с формирането на следващото Народното събрание и важните неща, които предстоят да се случат. За партията – преди пет месеца имаше избор, в който 80 процента от социалистите заявиха подкрепата си за Корнелия Нинова – за нейните политики и приоритети.“ Това заяви социалистът Христо Проданов по Нова телевизия в коментар на изборните резултати. По думите му на тези избори всички, освен „Има такъв народ“ и Демократична България, губят гласове. Въпреки това никой от тях не говори за оставки.

„БСП под никаква форма няма да подкрепи правителство на ГЕРБ и Борисов“, категоричен бе социалистът. Проданов подчерта, че за всякакви варианти ще се произнесе Националният съвет на партията. „Политическият ангажимент на БСП на изборите и следващото мероприятие, което трябва да се случи – това е да се скъса с режима, който управлява България“, посочи Проданов. Той подчерта, че повечето партии в предизборните си послания са заявили, че са за отстраняването на ГЕРБ от власт и ако не са променили приоритетите си, то може да се говори за някаква подкрепа от страна на левицата, защото това е най-важното за България. „Провеждането на нормални и честни избори минава през отстраняването на ГЕРБ“, допълни Проданов.

Относно подкрепа на левицата за президента Радев, Проданов заяви: „Сега ще направим нашите процедури и ще обявим нашата подкрепа. Почти убеден съм, че 99 % от хората в партията ще подкрепят президентската двойка, защото както харесват Нинова, така харесват и Радев“.

„Това, което отреди като роля избирателят на БСП, има съществено значение в следващото Народно събрание. Важните решения, които могат да се вземат, минават през поведението на БСП“, коментира още социалистът.