Само за 15 минути в супермаркета: Колата на мъж се напълни с над 15 хил. пчели (ВИДЕО)

1116

Мъж откри огромен рояк с над 15 хиляди пчели в колата си, съобщи UPI. Той оставил автомобила си пред магазин в Лас Крусес, Ню Мексико, за да напразарува, а когато се върнал заварил колата си пълна с пчели. 

Така на помощ се отзовал 37-годишният пожарникар Джес Джонсън, който не бил на смяна. Той обаче бил единственият от пристигналите на място спасители, който имал опит с пчели, тъй като притежавал няколко кошера. Джонсън успял да извади рояка, който имал собствена кралица майка и търсел подходящо място да създаде кошер. За пчелите не било нещо необичайно да се разделят през пролетта и да създават нови колонии. А отвореният прозорец на автомобила и топлото купе изглеждали благоприятно за целта място, пише NOVA.

Джонсън успял да пренесе рояка до един от собствените си празни кошери, където пчелите ще могат да създадат нов дом. От полицията в града обаче съобщават, че пожарникар и служител в магазина са били ужилени, докато е траела операцията по отстраняването на рояка, но състоянието им не е сериозно.

По публикацията работи: Мариела Анастасова