Необичаен стил: 10-годишен български талант впечатли американски тенис специалисти (ВИДЕО)

106

Малкият тенисист показа атрактивна игра с два форхенда, без бекхенд

10-годишен български талант впечатли тенис специалистите в САЩ с играта си с два форхенда. Необичайният стил на игра носи на Теодор Давидов победи в силни турнири зад Океана и признание от легендарни играчи, съобщава Нова телевизия.

Игра с ляв и десен форхенд, без използване на бекхенд – звучи странно, трудно и не особено популярно в тениса, въпреки че е изпробвано в миналото и на професионално, и на аматьорско ниво. Теодор Давидов обаче се справя отлично с този стил и прикова погледите на тенис специалисти в САЩ с добрите си изяви. Българинът показва атрактивна игра и постига победи на един от най-силните турнири до 12-годишни, играейки форхенд и с дясна, и лява ръка, като никога не изпълнява бекхенд.

Роден в София, но само на година и половина семейството му заминава за Колорадо, а на три годишна възраст малкият Тео започва с първите си опити на корта в клуб, където баща му работи като треньор.

Любовта на 10-годишното момче към спорта се изразява още с практикуване на ски, колоездене, ролери, плуване, фитнес и йога. Целта му в технически аспект е да постигне пълен баланс при изпълнението на двата форхенда, а според специалисти като Брад Гилбърт и Пол Макнами, които бяха впечатлени от момчето, именно това е следващото развитие в тениса.

По публикацията работи Снежина Раева