Google Мaps създадоха нова екологична версия на приложението

106

Google внася някои големи промени в изключително популярното си приложение Карти (Maps), точно когато хората по целия свят се подготвят да се завърнат към нормалното си ежедневие

Приложението Google Maps е инсталирано от милиарди души по света. Разработчиците му предлага множество нови актуализации, които биха привлекли интереса на потребителите му.

Една от най-забележителните функции, които Google добавя към Карти, е новата  екологична опция. Добавката, която ще бъде достъпна за iOS и Android в САЩ по-късно тази година. Тя ще предлага опции за маршрути на водачите, които ще доведат до по-малко емисии на въглероден диоксид от стандартните маршрути.

Компанията е използвала информация от Националната лаборатория за възобновяеми енергийни източници на Министерството на енергетиката на САЩ, за да създаде маршрутен модел, който ще изобразява къде по пътищата има задръствания.

Приложението автоматично ще препоръчва на потребителите най-бързият и екологично съобразен възможен маршрут.

Освен че помага за намаляване на въглеродните емисии по маршрута ви, Maps ще ви каже коя опция за пътуване, налична във вашия район, е екологична, независимо дали е чрез колоездене или масов транспорт.

Maps също така добавя известия за зони с ниски емисии в европейските страни, които ограничават потребителите на определени видове превозни средства. Сега приложението ще ви каже дали сте близо до такава зона и ще ви насочи около нея, ако карате, да речем, автомобил с дизелов двигател, нещо, което често е забранено в зоните с ниски емисии.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова