Борисов спря кортежа си, за да помогне на възрастна жена да стигне до болницата (ВИДЕО)

1263

По-късно се включи на живо от болницата, когато предаде притеснената жена на лекарите

Премиерът Бойко Борисов направи благороден жест по време на пътуване за инспекция от Плевен до Русе, разкриха очевидци. Борисов спрял кортежа си, за да помогне на жена в нужда и дори я докара до болницата в Плевен.

Жената е закъсала заедно с дъщеря си по средата на пътя от Русе до Плевен, съобщи ПИК. Никой на опасния двулентов път не се отзовавал да им помогне. Борисов обаче видял опасната ситуация и, че става дума за две жени, които не можели да отстранят колата си. Той моментално спрял кортежа и се върнал назад към мястото на инцидента.

Екипът му веднага отстранил колата и помогнал на жените, по-възрастната от които била силно разстроена и притеснена, разкриват пред ПИК очевидци, които са заснели сцената с премиера на пътя. Жената обяснила, че е от Павликени и пътува за Плевен, за да вземе от болницата съпруга си, който бил опериран с три байпаса, но не можела да се свърже с него по телефона, за да го предупреди, че са закъсали на пътя и закъсняват.

Борисов веднага я взел с кортежа си и я успокоил, че няма да има проблеми и ще стигне навреме.

Малко след това премиерът се включи на живо пред болницата, където предаде жената на лекарите и помоли да помогнат на нея и болния й съпруг, опериран с байпас в плевенската болница „Сърце и мозък“. Борисов лично доведе възрастната дама, за да й се окаже помощ и я срещна с лекарите.

„Жената много се беше притеснила и затова я докарахме. Моля ви да я успокоите“, помоли лекарите Борисов.

По публикацията работи Снежина Раева