Днес стана ясно, че ресторанти и кафенета ще могат да работят от 1-ви април, но при строго определени условия. Това обясни днес здравният министър проф. Костадин Ангелов.
След ултиматуми през последния месец и несъгласие със затварянето на заведенията – как реагират от бранша на намерението на здравните власти само ресторанти с външни пространства да работят?
Управител на кафене в град Русе споделя за неволите, през които трябва да премине, заради ограниченията. Той ще може да използва едва 8 маси от цялото заведение.
„Мисля да работим от 10 до 18 часа, докато е хубаво времето. Задават се топли дни, това е надеждата ни. Мисля да работя само с 2-ма човека в една смяна и евентуално да предлагаме напитки за път“, обясни управителят Владислав Арсов пред Bulgaria ON Air.
Бизнесът е категоричен, че помощта от държавата е задължителна, иначе ги очаква фалит.
„Смятам, че е редно, тъй като няма да работим на пълния си капацитет, второто е че оборотите няма да са достатъчни да покриваме разходите си, да плащаме на персонала си“, допълни Арсов.
Съществува хипотеза, че заведенията, които се възползват от по-леките мерки няма да могат да кандидатстват от помощите на държавата.
По публикацията работи: Мариела Анастасова
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment