Вандали отново посегнаха на БДЖ: Три влака със сериозни щети само за няколко часа

176

В рамките на няколко часа днес три влака са се превърнали в обект на вандалски нападения. Те са били замеряни с камъни в участъка между гарите Захарна фабрика и Горна баня.

При вандалските прояви няма пострадали хора, но има нанесени материални щети от счупени и пукнати прозорци на преминаващите композиции. И за трите случая е подаден сигнал за нападенията до компетентните служби на телефон 112, съобщава БДЖ, цитирани от NOVA.

От БДЖ за пореден път алармират, че подобни прояви могат да доведат до сериозни последствия, застрашаващи живота и здравето на персонала и пътниците от влака. Посегателството над влаковете е осъществено в момент, в който се изпълнява програма за основен ремонт на локомотиви, мотриси и вагони. При един от днешните три случая е счупено стъкло на чисто нов излязъл от ремонт пътнически вагон.

От дружеството отбелязват, че подобни прояви саботират дейността му за осигуряване на комфортна услуга на клиентите на БДЖ, тъй като всяка необходимост от ремонт води до нарушаване на процеса по осъществяване на транспортно обслужване и до допълнителни разходи.

От началото на годината до момента са регистрирани общо 13 случая на хвърлени предмети по влакове, вследствие на които са пострадали двама пътници.

По публикацията работи: Мариела Анастасова