Люта чушка в чорапа ще затопли краката Ви в студената зимна нощ

127

Според експерти стъпалата на краката ни са пряко свързани с останалата част от тялото ни. На всеки крак имаме по 72 000 нервни окончания, които съответстват на различни зони от организма. Колкото повече напредва възрастта ни, толкова повече кръвообръщението в крайниците ни отслабва. Оказва се, че лютите чушки са средство, което може да помогне. Освен за ядене, те са подходящи и за носене в чорапите. Странно, но факт.   

Лютите чушки могат да затоплят краката ви. Те съдържат капсаицин. Когато ядете нещо, което съдържа тази съставка, това увеличава циркулацията на кръвта в тялото ви. Този трик е особено ефективен при екстремни студове.

Доказано е, че качеството на съня може да се подобри само чрез повишавате на температурата на краката, пише NOVA.

Най-лесният начин да използвате лют пипер на прах за затопляне на краката е да поръсите малко по тях или в чорапите си и да го разпределите равномерно. Трябва обаче да внимавате да не прекалите с количеството.

Все пак има някои възможни странични ефекти при използването на люти чушки за затопляне на краката. Чилито на прах може да оцвети белите чорапи, както и краката ви. Освен това те ще миришат на чушки.

По публикацията работи: Мариела Анастасова