Илон Мъск официално се обяви за „технокрал“ на Тесла

51

Илон Мъск не е типичният изпълнителен директор. От днес той има ново титла, което ще да докаже това

Главният изпълнителен директор на Tesla е променил своето звание, като от днес той ще се нарича официално „Технокрал“ (Technoking) на компанията, съобщават от CNN.

Главният финансов директор на Tesla, Зак Къркхорн също е променил званието си и сега е „Майстор на монети“ (Master of Coin).

Мъск някога е притежавал титлата председател на Tesla, но той е лишен от нея през 2018 г. заради измамни туитове, които е изпращал.

В поста си той беше казал, че е „осигурено финансиране“, за да вземе Tesla за 420 долара на акция, като всъщност е имал само дискусии, а не и твърдо споразумение за такова финансиране със саудитски държавен фонд за богатство.

Първоначално SEC се опита да му отнеме титлата главен изпълнителен директор, но се съгласи да му наложи глоба в размер на 20 милиона долара и вместо това да се откаже от титлата на председател, която сега заема Робин Денхолм.

Нова изненадваща титла получи и президентът на автомобилното подразделение на компанията Джеръм Гилен, който зае длъжността „Тежкотоварен автомобил на Тесла“ (Tesla Heavy Trucking).

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова