Кои са най-лесните растения за отглеждане?

97

Градинарството може да бъде чудесно занимание, в което може да участва цялото семейство. Но кой са най-лесните за засаждане и отглежда растения?

Доматите

Доматите, обичат слънцето и могат да се отглеждат в саксии или във висящи кошници. С малко вода и много слънце, веднъж израсналото доматено растение ще дава плодове през цялото лято. То няма да изисква никакви по-особени грижи, а плодовете, които ражда, ще ви радват на трапезата всеки ден с приятни си вкус и аромат. Доматите са изключително богати на хранителни вещества и спокойно може да се каже, че нищо не може да надмине вкуса на прясно приготвена салата от домашно отгледани домати.

Грахови листа

Ако нямате достатъчно място и дневна светлина, граховите листа са могат да бъдат идеалното решение за вас.Те се нуждаят само от няколко часа слънчева светлина на ден и в рамките на две до три седмици ще бъдат високи два до три инча и готови за прибиране на реколтата.

Настурция

Това растение има големи семена, които са лесни за засаждане от и от децата.Те растат бързо много бързо, така че не е нужно да чакате дълго време. Ако ги засеете сега, техните наситени оранжеви и червени цветове ще цъфтят от юни до септември. Допълнителен бонус, са техните годни за консумация цветя, които могат да се използват в салати или като гарнитура.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова