Фенове пощуряха по България след публикация на актрисата Мария Бакалова (СНИМКИ)

283

Българката честити 3 март в социалните си мрежи с интересен пост

Фенове от цял свят пощуряха по България след публикация на Мария Бакалова за националния празник Трети март. Нашето момиче в Холивуд разказва в социалните мрежи за Епопеята на Шипка и събужда любопитството на хилядите си последователи към страната ни.

„Честито Освобождение, скъпи БЪЛГАРИ! Горда съм, че съм БЪЛГАРКА! Обичам ви!“, написа Бакалова, която бе номинирана за награда „Златен глобус“ за най-добра актриса за участието си в продължението на филма „Борат“.

Към поста си българката прилага послание на английски, в което разказва на последователите си подробности за националния празник на България и илюстрира публикацията си със снимки от връх Шипка, картини от боевете на опълченците и свои снимки в народна носия.

Повечето от последователите на Мария признават, че не са знаели за славното минало на родината й.

„По дяволите! Това трябва да е филм!“, категорични са голяма част от феновете на актрисата.

„Изтръпнах, докато четях. Сега ще трябва да науча повече за този ден“, казва почитателка. „Това обяснява откъде идва бойния ти дух, шегуват се киноманите по повод образа на Бакалова.

„Удивително е това, което можете да научите, като привлечете вниманието с фантастични произведения на изкуството. Сега ще се ровя по-дълбоко“, заинтригуван е почитател на първата българка, номинирана за „Златен глобус“. Друг се захласва по картините от битката на Шипка и се интересува кой е авторът им. Трети благодари за урока по история и изявява желание да посети страната ни.

Нашенците благодарят на холивудската сензация за прославянето на родината. Отбелязват, че Мария е ценен посланик на България пред света.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Maria Bakalova (@mariabakalovaofficial)

По публикацията работи Снежина Раева