Заловиха шофьори с над 3000 литра крадено гориво

1455

За срок до 24 часа са задържани двама мъже, работата по досъдебното производство за кражба на гориво продължава под ръководството на районната прокуратура 

Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления против собствеността е проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Стара Загора. В хода на действията, на главен път между селата Ковачево (общ. Раднево) и Новоселец (общ. Нова Загора), за проверка били спрени два леки автомобила – „Рено“, управлявано от 49-годишен от Стара Загора, и „Ауди“, шофирано от 47-годишен от Нова Загора. В първата кола полицаите открили 4 пластмасови бутилки, всяка съдържаща около 10 л червена прозрачна течност с мирис на гориво, а във втората 23 бутилки с разпределени в тях общо 225 л подобна течност с мирис на гориво.

Последвали претърсвания на жилищни сгради и помощни помещения в Стара Загора и в Нова Загора, ползвани от двамата мъже. Намерени и иззети са още 255 пластмасови бутилки и 12 туби, съдържащи около 2745 л червена прозрачна течност с мирис на гориво. Общото количество на иззетото гориво е 3010 литра. Назначена е химическа експертиза, за да се установи произходът на горивото.  

Започнато e разследване за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 4 и т. 5 вр. чл. 194, ал. 1 от НК. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора.

Снимка: МВР