Почетният президент на ЦСКА влиза в политиката

108

Димитър Пенев, почетният президент на ЦСКА влиза в политическата надпревара като кандидат в листите на „Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ в София. Той е втората футболна легенда в коалицията на Марешки и Валери Симеонов, след като вчера бе обявено включването на първата „Златна обувка“ на България, Петър Жеков. 

„В мирно време знамето на една държава се вее най-гордо по време на спортни триумфи. Димитър Пенев е човекът който заедно с нашите национали през 94-та ни накара да се чувстваме най-сплотени и щастливи като народ. Спортът възпитава в традиционен морал, където мъжете са мъже, а жените – грации“, каза Веселин Марешки, пише bTV.

„За нас включването на Пената е признание от най-високо ниво, защото кой друг ако не той, има нюх за селекция. Знаково е и още нещо – някои социолози вече отреждат трето място на „Воля“ и НФСБ, а Димитър Пенев знае как се стига до бронза, когато опонентите уж не те слагат в сметките“, коментира още Марешки.

„В светлината на последните допинг скандали и повсеместната липса на високи отличия на международната сцена е повече от ясно, че спортът в България има нужда от рестарт. Пената и Петър Жеков са представители на златното поколение български атлети и тяхното включване в политическия процес не изглежда случайно“, каза още той.

По публикацията работи: Мариела Анастасова