Задържаха баща, системно малтретирал и изнасилвал 13-годишната си дъщеря

1512

37-годишен мъж е задържан под стража със съмнението, че системно е изнасилвал малолетната си дъщеря в продължение на месеци. 

За гаврите потвърждават пред „Монитор“ от пресслужбата на прокуратурата в Пловдив.

Стоил Стоянов живеел със семейството си на ул. „Крайна“ в града на тепетата. Почти ежедневно той си позволявал да малтретира както жена си, която е на около 30 години, така и двете си деца. Освен 13-годишна дъщеря, имали и син.

Преди няколко месеца обаче явно решил, че това не е достатъчно, а посегнал и сексуално на момиченцето. От дома на фамилията често се чували викове и крясъци, разказват съседи.

Преди дни обаче едни от съседите не издържали да слушат нон стоп разправии и подали сигнал в полицията в Пловдив. Оттам закопчали Стоил, след което станало ясно, че той насилвал сексуално дъщеря си.

Мъжът е стар познайник на полицията. Стоил има дълго криминално досие, сочи справка в системата на МВР. Той имал множество криминални прояви за кражби, наркотици, както и регистрация за изнасилване от 2014 г. В момента на адреса на семейството текат процесуално-следствени действия, които се провеждат под надзора на прокуратурата в Пловдив.

По публикацията работи: Мариела Анастасова