Борисов на инспекция: Провери как протича ваксинирането в малките населени места (ВИДЕО)

75

Премиерът Бойко Борисов тръгна отново на инспекция, за да провери как протича ваксинацията в малките населени места

Премиерът Бойко Борисов е на посещение в с. Самуилово. община Петрич, на границата с Гърция, където видя как върви ваксинирането, за да се убеди, че ще има ваксини за всички труднодостъпни места. Заедно с него са здравният министър проф. Костадин Ангелов и началникът на Щаба – ген. майор Венцислав Мутафчийски. По-рано днес премиерът нареди да се изготви организация, така че мобилни екипи да тръгнат към отдалечените населени места.

Служители на Спешна помощ, които са пристигнали в едно от малките села с линейка рано сутринта, увериха, че ще поставят ваксина на всички желаещи. Доставени са 150 дози.

Борисов разпореди ваксинация и в най-отдалечените места в страната

„Разпределили сме 88 000 дози ваксини днес. Поръчали сме 18,5 млн. дози ваксини, за да може да се ваксинират всички желаещи“, обясни Борисов.

„Най-възрастният ваксиниран човек е на 96 години, най-младият е на 18. Обхващаме огромен диапазон от възрастови групи. Само в България върви полемика за ваксините. В Западна Европа никъде не се говори коя е по-добра. Щом са утвърдени тези ваксини, значи са ефикасни. По-добре която и да е ваксина, отколкото без“, смята Мутафчийски.