Руски бизнесмен завъртя две любовници: Едната поръча убийството на другата

292

Разследващият комитет на Русия откри високопоставено дело за убийството на 30-годишната Наталия Пронина, хореограф и основател на танцова школа. Тя е убита през декември миналата година. Убиецът е чакал жертвата пред входа ѝ и я е прострелял в лицето. Оказва се, че поръчителят на убийството е жена и причината е ревност.

Според разследващите поръчителя на престъплението, психоложката Елена Сосновская, е била във връзка с женен мъж, голям московски бизнесмен (той е замесен в случая като свидетел и името му не е разкрито). Сосновская научила, че любимият ѝ се среща не само с нея, но и с ефектна учителка по танци, която освен това била много по-млада от нея, пише Дейли мейл, предаде Blitz.

Сосновская решила да елиминира съперничката си и се обърнала към приятел с молба да организира убийството, като обещала 200 хиляди рубли за работата и чужда марка кола. Той се съгласил, купил оръжия и боеприпаси и наел свой познат, родом от Чечения, с когото някога са работили на строителна площадка, като убийци.

Убийството било извършено на 23 декември миналата година на ул. „Профсоюзная“ в Москва. Убиецът чакал жертвата в двора на къщата ѝ и когато тя се приближила до входната врата, той я прострелял с пистолет в главата. Напускайки местопрестъплението, той изхвърлил пистолета. Използвайки пръстовите отпечатъци върху оръжията, разследващите открили убиеца, който след това ги довел до поръчителя.

Оказа се, че в случая са замесени още няколко души, които в продължение на месец изучавали ежедневието и маршрутите на движение на жертвата. Заподозрените в престъплението са задържани.

Общо били шестима, включително клиентката. Сега те са задържани до 23 март по решение на Черемушкинския окръжен съд. Ето имената им: Тагиров Хасан Абумуслимович, Айвазян Артак Серёжаевич, Сосновская Елена Ивановна, Тагиров Руслан Абумуслимович, Таранов Константин Михайлови и Головин Алексей Вячеславович.

Наказателното дело се разследва по членове за убийство срещу наем и нелегален трафик на оръжие.

41-годишният бизнесмен, който е излизал с двете жени, дал показания по делото. Известно е, че е женен и има три деца.

Според приятелите на Наталия Пронина тя не е знаела, че този мъж е женен и още повече, не е подозирала, че той има много ревнива любовница.