ПП АБВ внесе над 3000 подписа за регистрация в ЦИК

51

Документите за регистрация внесоха председателят на ПП АБВ Румен Петков, доц. Атанас Мангъров, лидерът на АБВ-Младежи д-р Пламена Заячка и председателят на АБВ-София Христо Колев.

На парламентарните избори на 4 април ПП АБВ се явява самостоятелно.

Пред медиите Румен Петков заяви, че амбицията на партията е да върне нормалността в България – нормалността в отношенията, в работата, в училището. Той подчерта, че ПП АБВ не се притеснява, че не се явява в коалиция на предстоящия вот.

„Считам, че донякъде е добре, защото дава възможност на нашите кандидати да са с лицата и достойнството си. Ние не си позволихме в целия период да яхнем нечие недоволство, не сме слугували на никого и няма да слугуваме“. 

Петков подчерта богатия потенциал на хората в състава на листите на ПП АБВ.

„Петима от водачите ни са на възраст около 30-годишна възраст. Хора, които са избрали, независимо, че са добили образованието си в Лондон, в Брюксел и другаде, да се върнат и да работят тук. Тази дума патриотизъм някак си се умори от злоупотреби, но този израз на родолюбие трябва да бъде видян и разбран от хората“.

Пред медиите доц. Атанас Мангъров, който е номиниран за депутат от АБВ и води листите на партията във Варна и в 23 МИР в София, посочи, че изборът му върху ПП АБВ е именно заради нормалността във всички посоки. 

„Ако нормалните хора в страната стъпят на краката си, осъзнаят се и преодолеят страховете си,  ще подкрепят АБВ и това ще бъде един път към бъдещето. Аз съм с тази партия, защото имаме едни и същи виждания по най-важния проблем, който ни касае всички и това е отношението към тази COVID-пандемия. Едно от нещата, които ме доведе до участие в изборите е, че съм крайно несъгласен с мерките и считам, че това поведение е пагубно за страната и нанася всевъзможни икономически, политически, психически и всякакви други травми. Това, което хората от Щаба правят винаги съм казвал, че са медицински и специално епидемиологични нелепости“.