Рязка промяна на времето: Студ сковава цялата страна

144

Днес започва чувствителното застудяване

Застудяването ще започне най-напред над Западна и Северозапад България. Температурите ще се понижат рязко, студеното време ще продължи и през следващите дни, като температурите ще останат отрицателни и през деня. През почивните дни очакваме и валежи от сняг, съобщават от Meteo Bulgaria.

Около обяд над Западна и Северозападна България, вятърът ще се ориентира от северозапад и температурите ще се понижат чувствително. Застудяването, ще е придружено от силни пориви на вятъра, като на места не са изключени пориви от 100 км в час.

През деня валежи отначало ще са от дъжд, но до вечерта бързо ще преминат в сняг. По-високите полета на Предбалкан ще се създадат условия за заледявания и възможни снежни бури, предупреждават от Meteo Balkans.

Над Източна България застудяването ще достигне към края на деня и над тези райони условията за гръмотевични бури и шквалови явления са най-благоприятни.

„Пазете се от ураганните пориви на вятъра днес и избягвайте клоните на дърветата, електрическите проводници. Възможни са и материални щети от силния вятър“, предупреждават от Meteo Balkans.