По време на пандемия: Гръцкият премиер на парти с 50 души (ВИДЕО)

104

Според информациите това е било закуска в негова чест след визитата му на остров Икария

Видео, на което се вижда как премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис се присъединява към парти с 50 души в къщата на депутата от „Нова демокрация“ Христодулу Стефанадис, „взриви“ социалните мрежи. Събитието се е състояло на остров Икария. По непотвърдена информация събирането било организирано в чест на премиера.

След силните опозиционни и обществени реакции, депутатът, организирал мероприятието, който е лекар по професия, заяви, че след финала на визитата на премиера на острова, го е поканил на закуска. На нея е присъствала охраната му и придружаващите го лица, предава Нова телевизия. Струпване е станало след пристигане на хора, които искали да видят Мицотакис.

„По време на закуската бяха спазени всички мерки, наложени от протоколите за контрол на пандемията“, отбеляза Христодулу Стефанадис.

Говорителят на кабинета Христос Тарантилис уточни, че се подронва образът на премиера без причина.

„Това беше покана на депутата, която бе приета от министър-председателя, който настоя закуската да бъде на открито. Основната опозиционна партия прави неточни описания, като в същото време призовава за шествия и митинги, подкопаващи ефективността на здравните мерки“, каза правителствения говорител.

По публикацията работи Снежина Раева