Радев: От това как управляващите ще решат очертаните проблеми, зависи дали ще има честни и прозрачни избори

41

Това президентът обяви на отчетна пресконференция за четвъртата година от стъпването в длъжност

„Отнесохме се със сериозност към предстоящите парламентарни избори. От това как управляващите ще решат очертаните проблеми на консултациите, зависи дали ще има честни и прозрачни избори“, каза държавният глава Румен Радев по време на пресконференция по повод четвъртата годишнина от встъпването си в длъжност.

„През годината продължих със своите срещи, лекциите си, посещения в училища в подкрепа на образованието, науката и иновациите. Президентството мобилизира силен експертен капацитет. Очаквам от правителството с ясни критерии да обясни пред българското общество кои проекти ще бъдат предложени. Мога да гарантирам, че петте ни проекта имат важно значение за образованието, с перспективни решения за енергетиката, с много важни решения в областта на здравеопазването. Един много важен проект е Националният център за контрол и управление. Само с политическата воля може да имаме чиста природа. Предлагаме с минимални средства да има огромен ефект. Убеден съм, че такъв център ще се случи“, заяви Радев.

По думите му спекулациите със субсидии в селското стопанство до голяма степен ще бъдат изкоренени.

„Най-вече българските граждани да имат достъп какво се случва в реално време. Продължихме с г-жа Йотова с проблемите на общините. Разработихме национален стратегически документ, очертаващ жалоните са успешното им развитие“, добави той.