Нечуван джакпот от 1 милиард долара падна

238

Късметлия от САЩ спечели нечуваната сума от 1 милиард долара.  Лотариен билет Mega Millions, продаден в американския щат Мичиган, спечели джакпот от 1 милиард долара, втората по големина награда в историята на играта, според организаторите.

„Номиналният джакпот от 1 милиард долара (739,6 милиона в брой) отива при щастливия притежател на билета в Мичиган. Това е единственият билет, който съвпада с всичките шест числа на 22 януари – бели топки 4, 26, 42, 50 и 60, и също златната „мега-топка“ 24”, се казва в уебсайта на лотарията, пердаде DarikNews.

Рекордът е от 2018 г., когато в Южна Каролина анонимна късметлийка спечели джакпот от 1,5 милиарда долара. 20 милиона паунда джакпот удари от лотарията късметлия с 6 познати числа

Преди два дни американски билет за Powerball, закупен в Мериленд, спечели джакпот от 731,1 милиона долара. Това е четвъртата по големина награда в историята на Powerball.

Лотарийният билет на Mega Millions се продава в САЩ от 1996 г. В лотариите започнаха да се теглят рекордни джакпоти, които привлякоха допълнителни купувачи.