Българската асоциация на заведенията обяви национален протест

93

Поводът за недоволството им е думите на здравния министър, от които стана ясно, че заведенията и ресторантите в страната няма да бъдат отворени

От Българската асоциация на заведенията – БАЗ у нас са категорични, че излизат на протест. Причината за недоволството им са мерките срещу разпространението на COVID-19. Решението за да излязат на улицата и да изразят недоволството си идва дни след като здравният министър проф. Костадин Ангелов заяви категорично, че заведенията и ресторантите у нас няма да отворят. Днес самият той съобщи, че предлага удължаване на противоепидемичните мерки с още три месеца.

Публикуваме позицията на БАЗ, публикувана в социалните мрежи, без редакторска намеса:

„Основният дълг и отговорност на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България е да защитават интересите на нашия бранш. Отново сме изправени до стената, след като месеци наред бяхме заблуждавани с подвеждаща информация. Ние оставаме единственият затворен бизнес на фона на тълпите в други сектори от търговията, които не са от ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ! Единственото ни желание беше да работим. Неправилното управление на пандемията и държавата ни отнеха правото на труд и препитание. Без стабилни и задоволителни идеи и решения за компенсирането ни. Ние наблюдаваме, че затварянето не е временно, а се превърна в постоянно.

Цената на затварянето доведе до фалити, разорени семейства и повече болни хора, защото здравеопазването в България е платено!

За нас няма друго възможно решение, освен да обявим несъгласието си с тази поредна несправедливост и дискриминация спрямо бизнеса ни. Обявяваме национален протест и апелираме всички бизнеси, засегнати от заповедите за забрана на работа, да ни подкрепят в уречения ден и час!

Искаме отваряне на ВСИЧКИ затворени бизнеси!

НЕ УЧАСТВАМЕ В ПОЛИТИЧЕСКИ КАМПАНИИ! ЛИЦА НА ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ, ТЕХНИ ПЛАКАТИ, ЛОЗУНГИ, СКАНДИРАНИЯ И ВСЯКАКВИ ОПИТИ ЗА ЯХВАНЕ НА ПРОТЕСТА, ЩЕ БЪДАТ КВАЛИФИЦИРАНИ КАТО АКТ НА САБОТАЖ!“