Борисов влезе неочаквано на брифинга на Щаба с новини за мерките (ВИДЕО)

572

Премиерът Борисов отново се появи изненадващо на брифинга на здравните власти

„От 8 до 10 часа водихме диалог под формата на спор между социални, образователния, икономическия, вицепремиерите и двата щаба. Оптимизмът, който има във всички нас на базата на днешните показатели, много рязко докторите го опровергават. Вчера Кунчев имаше среща на всичките здравни инспектори в Европа, днес имаме ръководителите на държавите по тази тема. Новият щам, за който говорихме досега, се разви със страшна сила и виждате числата в Испания, Великобритания, въпреки пълния локдаун, който имат“, заяви Борисов.

„Дали сме си като дата 31 януари. Компромисът, който можем да направим, е с образованието. По определен ред и учениците от 5 до 12 клас, ще започнат да се въртят и на присъствено обучение. Това го дължим, защото това поколение, което месеци наред не ходи на училище, е проблем“, каза още премиерът.

„Довечера ще говорим с хората от Европа, виждате, че там напрежението расте. Само си представете, че днес обявим това нещо, което е в Германия, Холандия, Испания, Белгия“, коментира Борисов.

Очаквайте подробности.