Доц. Кунчев се имунизира: Надявам се да не попречи на работата ми

25

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев се ваксинира публично срещу COVID-19

Имунизацията на доц. Кунчев премина без никакви усложнения и проблеми. Процедурата продължи само няколко минути. Главният държавен здравен инспектор се имунизира с ваксината на „Пфайзър“. След няколко седмици предстои да му бъде сложена и втората доза на ваксината.

„Най-сетне стигнах и аз до ваксинацията. Началото на февруари ще бъде втората ваксина. Надявам се по никакъв начин да не попречи на работата ми“, каза пред медиите доц. Кунчев.

Ангел Кунчев съобщи кога може да заработят заведенията и моловете

„В света вече има 30 млн. ваксинирани. Първоначалните колебания, страхове и всичко, което хората си мислеха, че може да се случи, очевидно не става. Профилът на безопасност е чудесен на тези ваксини. Надявам се, че така ще бъде и със следващите четири ваксини, с които ще работим”, добави той.

„Ако следващата седмица се получи разрешението за използване на ваксината на „АстраЗенека“, очаквам в края на март да започнем с по-масовото ваксиниране”, уточни главният държавен здравен инспектор.

В понеделник доц. Кунчев заедно с шефа на Агенцията по лекарствата маг. фарм. Богдан Кирилов посрещна третата партида ваксини на „Пфайзер“ и „Бионтек“, след което реимунизация си направи здравният министър проф. Костадин Ангелов, шефът на ВМА и на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса проф. Венцислав Мутафчийски и всички, получили първата тоза от ваксината в края на 2020 г.