Искрен Веселинов: Няма да допуснем промяна в изборните правила преди вота

76

Политикът заяви, че съвсем скоро представителите на „Обединени патриоти“ ще дадят ясен отговор пред обществото защо са участвали във властта

Съпредседателят на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов заяви, че те няма да допуснат промяна в изборните правила преди вота. Това той направи в декларация за началото на последната 11-а сесия на 44-ото Народно събрание. Той бе категоричен, че от „Обединени патриоти“ са против гласуването по пощата, предават от Novini.bg.

„Намираме се в края на едно управление, което беше белязано с перманентни кризи, но най-голямата, свързана с пандемията, продължава да бушува. Много скоро ние представителите на „Обединени патриоти“ ще дадем ясен отговор пред обществото защо участвахме във властта, какво постигнахме и защо не се изкушихме да я напуснем, когато беше политически изгодно.

„Ние ще посочим само очевидния отговор – спадащите всеки ден случаи на заразении, нормализиращата се работа на здравната система и сериозния пакет от мерки за подкрепа на бизнеса“, каза Веселинов.

Сред обявението от него приоритетите на „Обединени патриоти“ в тази сесия са: промени в Наказателния кодекс, криминилазиране на проповядване на радикален ислям, разширяване на пределите на неизбежната отбрана и преформализирането на понятието за малките кражби.

 

По публикацията работи: Моника Цанкова