НА ЖИВО: Румен Радев се среща с ПП ГЕБР

58
Президентът Румен Радев провежда консултации с ПП ГЕРБ за провеждането на избори, които да гарантират правото на глас и здравето на българските граждани

Президентът продължава консултациите за датата и начина на провеждане на парламентарния вот напролет.  Днес той е поканил за разговори парламентарно представените партии. Всички без „Обединени патриоти“ приеха неговата покана.

На „Дондуков“ 2 вече бяха на разговори представители на български организации зад граница, здравните власти, представители на общините и Централната избирателна комисия. Днес президентът ще се срещне поотделно с всеки от представителите на партиите.

„Целта на консултацията е да се търси общо решение, така че да имаме гарантиране на здравето, на правото на вот на всеки български гражданин, на прозрачността и честността на изборния процес, както и да се повиши доверието в него”, заяви в началото на срещата Румен Радев.

„Всички говорим за доверие в изборите, но в последните месеци се насажда едно твърдение, че едва ли не предстоящите избори ще бъдат манипулирани. Това води до недоверие в изборния процес, уронване на престижа на институциите, но и ще доведе до спад в избирателната активност”, каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

„Ние сме демократична държава. За мен е важен гласът на всеки един гражданин”, категоричен бе Радев.

И допълни: „Внушенията за манипулация се опровергават само по един начин – с мерките, които се вземат от властите, така че да се гарантира, че тези избори няма да бъдат опорочени. Надявам се да видя такива мерки”.