Личните лекари ще се включат във ваксинирането (ВИДЕО)

75

Личните лекари ще се включат в четъртата фаза на ваксинацията, когато препаратът ще се поставя на хронично болните пациенти.

„Има огромен интерес към ваксината. Всеки ден идват пациенти, които се записват в листа с желание да се ваксинират”. Това съобщи в студиото на „Здравей, България” общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова.

„Ние ще взимаме ваксината, ще я носим в кабинетите, съхранението ще става в нашите хладилници. Въпросът е как ще се организират нещата чисто технологично като време. Този процес обаче по никакъв начин не бива да пречи на останалата работа”, коментира общопрактикуващият лекар.

Специалистът каза, че поставянето на ваксината при трудноподвижни хора няма как да се случи в домашни условия заради възможната алергична реакция.

Д-р Николова коментира и случая от Сандански, при който общински съветници се ваксинираха. Според нея въпросът е защо резервните членове на получаващите имунизацията са общински съветници.

„Според мен има морал. Би трябвало политиците, каквито са тези общински съветници, на първо място да се съобразяват с морала”, категорична беше д-р Николова.

По публикацията работи: Мариела Анастасова