Мъж блъсна 18-годишен пешеходец и избяга от местопроизшествието

107

На 01.01.2021 г. в 00:15 ч. в РУ – Берковица е постъпил сигнал за възникало ПТП в гр. Вършец между лек автомобил и пешеходец, съобщиха от полицията. 

На място е изпратен дежурен автопатрул на РУ – Вършец, който при пристигането си установил 18-годишен пешеходец от курортния град, пострадал при произшествието.

След инцидента водачът и автомобилът не са установени, тъй като веднага напуснали местопроизшествието.

Пострадалият е посетил ФСМП – гр. Вършец, откъдето е насочен към МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ гр. Монтана и приет за лечение до 04.01.2021 г. Според съдебно-медицинското удостоверение той е с причинена травма, която води до трайно затруднение на движенията на лявата ръка за срок над един месец.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия служители на РУ – Вършец установили автора на ПТП-то – 23-годишен жител на врачанското с. Алтимир, водач на лек автомобил „БМВ Е46“ с монтанска регистрация.

В хода на извършената проверка е изяснено, че същата нощ в 00,03 ч. при управление на лекия си автомобил 18-годишният навлязъл срещу пътен знак, забраняващ движението, и се е отправил по пешеходната зона на ул. „Република“ срещу сградата на общината.

По случаите са образувани преписки за повторна проява на хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда.