Медицински работник унищожи ваксини за 500 души

476

Служител на медицински център в Милоуки (САЩ) е унищощил повече от 500 дози от ваксината на „Модерна“ срещу новия коронавирус.

За да изпълни плана си, той извадил всичките 57 кашона с по 10 дози от хладилника и ги изхвърлил навън. След проведено вътрешно разследване ръководството на здравния център незабавно е освободило служителя, съобщават novini.bg.

Още в първия ден от седмицата установихме липсата на 57 кашона с ваксината на „Модерна“, или това са 500 дози“, обясни говорител на медицинския център, цитиран от „Дейли мейл“.

Веднага предприехме вътрешно разследване, като първоначално мислехме, че се касае за неволна грешка, когато разбрахме, че служителят, който е извършил това, го е направил съвсем преднамерено. Самият той призна вината си, но не обясни защо го е направил, допълни още говорителят.

Очаква се извършителят да бъде докладван на компетентните органи.

„Продължаваме да вярваме, че ваксинацията е единственият възможен изход от тази пандемия. В момента сме повече от разочаровани, защото заради действията на този човек 500 души ще останат без ваксина.“, коментираха от медицинския център.

По публикaцията работи: Мариела Анастасова