В Скопие: Българското посолство зарадва деца с аутизъм с подаръци (СНИМКИ)

Посолството ни в Република Северна Македония дари днес в навечерието на Нова година 105 пакета с лакомства и училищни пособия на Центъра за лечение и терапия на деца с аутизъм в  Скопие.

Пакетите бяха предадени от българския посланик Ангел Ангелов и неговата съпруга Биляна Ангелова, съобщиха от Министерство на външните работи.

Благодарност за хуманния жест бе изразена от представителите на сдружение „В моя свят“, което управлява центъра, както и от присъстващите деца и родители.

Дарението е в продължение на дългогодишното сътрудничество на посолството със сдружение „В моя свят“. До момента с финансиране от Официална помощ за развитие на Република България бяха изградени два дневни центъра за деца с аутизъм – в  Скопие и в Охрид. В ход е и реализирането на съвместни проект за изграждане на трети подобен детски център в Тетово, както и на първия в Република Северна Македония дневен център за терапия на възрастни граждани с аутизъм в столицата Скопие.

Инициативата за даряване на коледни пакети се осъществява в рамките на проекта „Български коледни празници“, реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на външните работи на Република България. В рамките на проекта по време на коледните и новогодишни празници посолството ни в Скопие и генералното ни консулство в Битоля зарадваха с подаръци общо 700 деца от Република Северна Македония.

снимка: МВнР