Медицински работник унищожи ваксини за 500 души

blank
Снимка: Pixabay
- Реклама -

Служител на медицински център в Милоуки (САЩ) е унищощил повече от 500 дози от ваксината на „Модерна“ срещу новия коронавирус.

За да изпълни плана си, той извадил всичките 57 кашона с по 10 дози от хладилника и ги изхвърлил навън. След проведено вътрешно разследване ръководството на здравния център незабавно е освободило служителя, съобщават novini.bg.

Още в първия ден от седмицата установихме липсата на 57 кашона с ваксината на „Модерна“, или това са 500 дози“, обясни говорител на медицинския център, цитиран от „Дейли мейл“.

- Реклама -

Веднага предприехме вътрешно разследване, като първоначално мислехме, че се касае за неволна грешка, когато разбрахме, че служителят, който е извършил това, го е направил съвсем преднамерено. Самият той призна вината си, но не обясни защо го е направил, допълни още говорителят.

Очаква се извършителят да бъде докладван на компетентните органи.

„Продължаваме да вярваме, че ваксинацията е единственият възможен изход от тази пандемия. В момента сме повече от разочаровани, защото заради действията на този човек 500 души ще останат без ваксина.“, коментираха от медицинския център.

По публикaцията работи: Мариела Анастасова

- Реклама -