Ще станат ли отворени ресторантите след 22ч. на Нова година?

274

Вчера Марияна Николова отправи своето предложение ресторантите да останат отворени след 22ч. в новогодишната нощ 

Министерството на здравеопазването е изпратило официалното си становище до Министерството на туризма във връзка с писмото, получено по-рано от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова. В него бе отправено предложение ресторантите в хотелите да работят по изключение до 00:30 ч. в новогодишната нощ.

„В конкретния случай аспектите, в които може да се разгледа тази молба, са два: формален и морален. Формалният – в сила е заповед от 18-ти декември, която регламентира работното време на ресторантите на територията на местата за настаняване. Не виждам основание тази заповед да бъде редактирана“, написа здравният министър Костадин Ангелов във Facebook.

„Моралният аспект е по-сложен. Голяма част от българските граждани ще прекарат новогодишната нощ по домовете си, спазвайки мерките коректно и съвестно. Да искаме разхлабване на мерките за друга част от българите, които така или иначе попадат в изключенията на заповедта от 18-ти декември, намирам за некоректно към мнозинството от сънародниците ни“, допълва той и подчертава, че с последните думи споделя своето лично мнение.