Кметът на Ловеч забрани пиротехниката за празниците

73

Кметът на Ловеч забрани използването на пиротехнически изделия 

По повод предстоящите новогодишни празници кметът на Ловеч Корнелия Маринова със своя заповед е забранила употребата на пиротехнически изделия на територията на общината, съобщават от общинската администрация.

Забранява се ползването на взривни вещества, стрелба с огнестрелно оръжие, въздушни пушки и други действия, които нарушават спокойствието или създават опасност за живота и здравето на гражданите.

Ограниченията целят да се предпази населението от нежелателни последствия в празничните дни около Нова година. Забраната не важи в случаите, за които има изрично разрешение, посочват от Община Ловеч.

Оттам припомнят, че продажбата на пиротехнически изделия трябва да се извършва от търговци с надлежно разрешително, като се спазват условията за съхранение и опаковане. При нарушения на заповедта ще се налагат санкции според наредбите на Общината.

Контролът по изпълнение се възлага на началника на районното управление на МВР – Ловеч, на началник отдел „Контрол и сигурност“ в Община Ловеч, на кметовете и кметските наместници.