Паднали клони и огради след силния вятър в столицата (СНИМКИ)

92

Сигнали за множество прекършени дървета и паднали огради са получени след силния вятър в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова възложи на аварийните екипи да извършат огледи след силния вятър в града, съобщават от общината. Екипите на Столичния инспекторат и почистващите фирми извършат огледи на място и предприемат действия по почистване, а служители на „Зелена система“ ще проверят парковете и градските градини, предава Нова телевизия.

Шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община са на терен и реагират на сигнали. Към момента има няколко такива за паднали клони и строителни огради. През нощта екипите на Столичната пожарна са реагирали на пет сигнала за паднали клони. Към момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

В дворът на Софийската техническа гимназия се е прекършил ствола на стара топола. Пострадала е лека кола с необратими последици.

Снимка: Facebook/Снимано в София
Снимка: Facebook/Снимано в София

От Столичната община призовават гражданите да бъдат внимателни, както и да обезопасят незакрепени предмети от своите тераси. Собствениците на рекламно-информационни елементи да проверят билбордовете и съоръженията си, а строителните фирми – оградите и скелетата на своите обекти. По-силен е вятърът в южните квартали.