Борисов разкри: И Мангъров ще се ваксинира (ВИДЕО)

84

Премиерът Бойко Борисов отново тръгна на инспекция. Той отиде в столичен център за разпределение на пациенти с COVID-19 към една от болниците заедно със здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Здравният министър Костадин Ангелов пък поясни, че църквата също подкрепяла ваксинирането.

„Мерките бяха много точни, много навременни. В резултат на това смъртността и заболeваемостта спаднаха. Огромната ми радост е, че излекуваните са много повече от новозаразените“, заяви Бойко Борисов.

„Ще видите какво ще стане с ваксините, като със санирането. Кметовете ще питат кога ще дойдат. В началото се оповаваме само на ЕАЛ и ЕК, все повече информация идва, ще дойдат различни ваксини“, добави той.

„Ще видите, че ще достигнем процента. Сега, когато виждат знаковите ни доктори, тези, които вярват в науката и медицината. Даже с Мангъров говорих – и той ще се ваксинира. И него го ваксинирайте публично“, разкри премиерът.

Той се обърна към здравния министър да внесе предложение за нов скенер в центъра още на следващия Министерски съвет.

„Спасението на България и Европа минава през ваксинирането. Това е най-важното в момента“, обясни Борисов.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов обясни, че най-много ваксинирани има в Пловдив, следван от София, Бургас и София – област.

„699 са ваксинираните от вчера. В четири точки са обобщените числа. Нямаме данни някой да има странични ефекти след ваксинацията. Съвсем леки болки в мястото на убождането. Този ефект е добър и показва, че има реакция на организма“, каза здравният министър проф. Костадин Ангелов.

„Над 40 млн лева сме похарчили за ремдесивир, който бил тежък медикамент и след него възстановяването било дълго“, даде за пример Борисов и даде да се разбере, че ваксинирането не е толкова страшно.

„След такива лекарства с месеци пациентите не могат да се възстановят“, заключи в края премиерът.