Подробност, която учените не пропускат да отбележат е, че въпросните продукти трябва да се консумират в малки до умерени количества
Учени от университета на Айова, САЩ, са провели изследване и са установили, че храненето на човека влияе пряко върху умствените му способности в по-напреднала възраст, съобщава сайтът на учебното заведение.
Проучването е обхванало близо 1800 души на възраст между 46 и 77 години. Резултатите от него показват, че хранителни продукти като сирене, агнешко и червено вино оказват благоприятно влияние върху мозъка.
Специалистите обаче отбелязват, че въпросните продукти трябва да се консумират в малки до умерени количества.
На другия полюс е соята, която оказва вредно въздействие върху функционирането на мозъка в напреднала възраст.
Според изследователите употребата ѝ може да доведе до развитие на болестта на Алцхаймер, но за по-точни и подробни резултати трябва да се извършат редица допълнителни проучвания.
Източник: DarikNews
Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…
Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…
Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…
Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…
Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…
Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…
Leave a Comment