Кобрата срещу Джошуа: Решаващи ли бяха 4 см в мача на годината(ВИДЕО)

751

Както винаги Кубрат Пулев се би геройски и цяла България го подкрепяше, затихнала в очакване. Многобройни са отзивите в социалните мрежи.

Кобрата трябваше да чака шест години, за да стигне до втората си възможност. Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев загуби мача срещу британеца Антъни Джошуа за световните титли в тежка категория. Така Кобрата пропусна втория си шанс да се изкачи на върха, предаде NOVA.

Джошуа нокаутира българина в деветия рунд след брутално дясно кроше, което не остави никакви шансове на Пулев.

Безспорен факт е, че Кобрата имаше по-добро представяне от това на мача срещу Владимир Кличко преди години, но в осем от деветте рунда Джошуа нанесе по-силни и по-точни удари. Така британецът записа победа №24 в завидната си кариера.

Ето и как се разви двубоят в Лондон:

Както винаги Кубрат Пулев излезе на популярната българска песен „Притури се планината“. Удари часът на Кубрат Пулев!

РУНД 9

Джошуа тръгна с два леви прави, но нашият боксьор контраатакува с ляв-десен и нарани съперника си. Антъни посрещна в близост Кубрат с ляво кроше. Последваха четири ъпъркъта в главата на Кобрата, но той остана на краката си. След секунди обаче дойде нов ъпъркът и Кобрата падна на ринга, но се изправи веднага. Последва обаче още едно дясно кроше и Кубрат легна на земята, след като носът му бе разбит.

РУНД 8

Рундът видя плътен десен прав в главата на Джошуа, който отвърна с две крошета, но те бяха поети от ръкавиците на българина. Кубрат се изтегли при опит за атака на Джошуа, който пое инициативата и заби дясно кроше.

РУНД 7

Джошуа възвърна темпото си в седмия рунд и работеше страхотно с крака. Англичанинът опита ъпъркъти, но българинът издържа. Успя и да нанесе мощно дясно кроше в главата на Джошуа, който мигновено потърси клинча. За финал на рунда Джошуа опита ъпъркът в брадичката на Пулев.

РУНД 6

Кубрат стартира надъхано и положи ляв прав в главата на Джошуа. Двамата влязоха в клинч. В него българинът нанесе добри удари. Пулев пое ляв прав, а британецът продължи да търси клинча, след което да нанесе удар.

РУНД 5

Джошуа тръгна в атака с ъпъркът, като включи и другата ръка. Все пак Кубрат сякаш се окопити след ужасния трети рунд и заигра свободно. Джошуа пое ляв прав в тялото си, като двамата се надиграваха. Кобрата получи ъпъркът и тръгна да се навежда, но извади шанс в тази ситуация. Последва чудесна атака на нашия боксьор, гарнирана с ляв прав.

РУНД 4

Кубрат все още не беше в добра кондиция след нокдауните, но направи остри удари с лявата и дясната ръка, което заблуди Джошуа за състоянието му. Кобрата тръгна напред и вече не позволяваше на AJ да води боя. На два пъти Кобрата опита солидна комбинация с лява и дясна ръка, но британецът все избягваше ударите на Кубрат.

РУНД 3

Кубрат опита да натисне рано в третия рунд, а Джошуа залитна край въжетата. След това шампионът намери брилянтно главата на Кобрата с десен прав, макар Пулев да се изтегляше. Той беше разклатен след серия от десни крошета, при която отнесе двуцифрен брой удари в главата си. Джошуа нанесе и ъперкът в главата на българина и той падна в нокдаун. Секунди по-късно Пулев отново се озова на земята.

РУНД 2

Тактиката на Джошуа бе на високо ниво. Въпреки това, българският боксьор демонстрира сериозна защита и рядко AJ успяваше да го удари. Кубрат прати британеца до въжетата и го намери с ляв прав в тялото. Първата сериозна атака бе за Джошуа, който направи тройна серия в главата на българина, а Кубрат отвърна с усмивка. Пулев опита мощното си ляво кроше, което обаче не достигна до главата на Джошуа. Кубрат продължи малко по-агресивно с ляв прав. Джошуа започна да атакува корема на българина.

РУНД 1

Двамата боксьори стартираха с прави гардове, като първите секунди нямаше преки удари. Пръв Джошуа опита с ляв прав да намери главата на българина, но без успех. Кубрат държеше дистанция и пробва да атакува тялото на Джошуа. Англичанинът вкара първи удар, който обаче не се отрази на Кобрата. Последва ляв прав в главата в Кубрат. Той показа завидна бързина в хода на първия рунд. Опита да нанесе ляво кроше в главата на Джошуа, но не успя.

Сред зрителите в залата беше и легендата Флойд Мейуедър.

Кобрата трябваше да чака шест години, за да стигне до втората си възможност да стане №1 при най-тежките, след като в края на 2014 г. бе нокаутиран от тогавашния доминатор в елита Владимир Кличко в Хамбург. До момента това бе единствената загуба в професионалната кариера на българина.

Оказа се, че Антъни е качил мускулна маса от последното си появяване на ринга преди година. Сега е 109,2 килограма, с 500 гр. повече от Кобрата. Лондончанинът има ръстово предимство – 198 см срещу 194 см. За тази среща традиционно се подготвяше със своя личен наставник Роб Макракън. Проведе спаринги с десетима различни боксьори, опитвайки да се нагоди към всеки специфичен стил, който Пулев можеше да му предложи.