Кубрат Пулев преди мача с Джошуа: Искам да кажа на хората в България, че ще се бия за тях

184

В събота вечер в Лондон Кобрата се изправя срещу действащия шампион и носител на четири от петте елитни пояса в най-престижната дивизия – Антъни Джошуа

„Искам да кажа на хората в България, че ще се бия за тях. Ще дам всичко от себе си, за да можем всички заедно да се върнем с поясите в България. Искам да направя българите щастливи и горди. Още по-горди, защото ние, българите, имаме достатъчно поводи да бъдем горди с историята си.“

Думите принадлежат на единствения български боксьор, който е на 12 рунда разстояние от немислимото – световната титла в тежка категория при професионалистите – Кубрат Пулев. В събота вечер в Лондон той се изправя срещу действащия шампион и носител на четири от петте елитни пояса в най-престижната дивизия – Антъни Джошуа.

Поради невиждано строгите мерки за сигурност заради пандемията, боксьорите са настанени в т. нар. „балон“ в хотел „Хилтън Уембли“.

„Битката за присъствието на българските журналисти бе тежка. Но беше немислимо да няма български медии на моя мач. Направих, каквото можах тук, благодаря на министерството на спорта за усилията и съм щастлив, че журналистите ни все пак ще присъстват в залата“, сподели Пулев в интервю за bTV.

„Тук има български журналисти и бихме искали да ги тествате и да ги пуснете при мен“, чувам го докато стоя от другата страна на телефона как убеждава някого да ни помогне. Прави го на доста приличен английски език, от който всички тук в Лондон са
впечатлени.

Пулев изглежда спокоен. Говори с лекота, говори като човек, който наистина е изправен пред най-големия мач в кариерата си. От първия му опит да стане световен шампион през 2014 г., когато загуби от Владимир Кличко, до момента, минаха 6 години. В 4 от тях Кобрата бе принуден просто да стои и да чака в ролята на задължителен претендент. Мениджърските игри в профибокса са наистина виртуозни, а там правилата винаги са на страната на силата и парите.

„Нищо не ме притеснява Напрежението го усещам, но само понякога. И по-скоро го виждам в очите на хората около себе си. Мачът наближава“, споделя Кубрат.

Физически също изглежда готов. Драстично по-слаб, направо „изпилен“, както дори си позволих да му кажа в самото интервю.

„107-108 килограма съм. Чувствам се отлично. Чувствам се здрав, бърз и силен. И техничен, но аз винаги съм бил“, не спира да се шегува българинът.

Той наистина няма какво да губи. И го знае Наясно е, че на 39 години, е изправен пред може би един от последните си истински шансове да се докосне до върха и да го покори, сбъдвайки бащината си мечта.

По публикацията работи: Моника Цанкова